jueves, 30 de agosto de 2012

CAMINADA A L'ERMITA DE TUIXENT

Una de les excursions més senzilles és anar a l'ermita de Sant Jaume. Només cal agafar la carretera a Josa i vigilar els vehicles que passen.
Descripció de l'itinerari:
Preneu el carrer que surt dels costat de l'escola. Anem a la dreta on hi ha la font del Raval i poc després prenem un sender costerut a l'esquerra.
5 min. Pont de Vinyals (1135 m.) i poc després sortim a la carretera que seguim a la dreta. Si teniu una mica d'aventurers podeu anar per la vora dreta del riu de Josa.
21 min Ermita de Sant Jaume d'estil romànic molt transformat i d'estructura senzilla. Se celebra un tradicional aplec el cap de setmana més proper al 25 de juliol. El tradicional dinar es celebra en un prat proper. Segons diu la llegenda. Aquest camp fou venut per l'esglèsia a una família del poble amb la condició de deixar celebrar aquesta festa. Si alguna vegada no es celebres es perdria aquest dret. Per aquest motiu algun any ha plogut però s'ha posat un parell de taules per fer constar que es fa festa.


http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Jaume_de_Tuixent i http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/07/josa-i-tuixen-ermita-de-sant-jaume-alt.html
Informació treta del llibre En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa
Si voleu veure més fotos:

No hay comentarios:

Publicar un comentario