miércoles, 29 de agosto de 2012

FERRATA D'ESQUERS

La colla jove vol tornar a fer una ferrata. Com ja estan una mica bregats anem a fer la Ferrata d'Esquers amb una dificultat de 3 de 5. És una ferrata vertical, llarga i prou interessant per passar l'estona. És veritat que la tornada es fa llarga però passa per un terreny d'alta muntanya que és molt bell (si no fa molta calor com l'altre dia).
M'atreviria a dir que hi ha com a tres sectors.
1r. Un tram inicial molt dret, paret amunt que acaba amb un flanqueig a la dreta. Alguns poden tenir alguna dificultat en aquest flanqueig. Principalment els poc avesats a trescar per roca i els curts de cames.
2n. Passem per cadenes que ens duuen a un diedre que cal superar sortint per la dreta. Després ve un tram vertical amb algun petit sostre que ens farà necessari estirar de braços.
3r. Descans en un petit bosquet. Després pugem per una aresta aeria que ens duu a una mena d'agulla d'on sortirem per un pont tibetà d'uns 4 metres. No patiu està molt ben equipat.
Ja heu acabat la via. Ara només us falta anar al coll on hi ha una taula - que si no està ocupada - és ideal per esmorzar i treu's el material. Encara que si teniu gana s'us farà llarg.

Informacions tretes de: http://deandar.com/ferratas/via-ferrata-esquers

Ficha técnica

AproximaciónRecorridoRegresoLongitudDesnivelOrientaciónDificultadVértigoMaterial
10'1 h. 40'1 h. 30'350 m.250 m.NO3/53/54/5
DesplomadoPuentesTirolinaCuerdaConstruidaIniciaciónNiñosPagoÉpoca
110No1.999NoNoEn invierno está nevado


Como Llegar

Como LlegarEn la rotonda del Parc d'Enclar en Andorra la Vella, vamos dirección Francia, evitando el centro de la población. Más arriba, debemos estar atentos para tomar el desvío a la derecha hacia Engolasters. 1 km después cruzamos el río Madriu a la derecha y aparcamos en la c/ de la Plana.



Regreso

De subida seguiremos las marcas amarillas, hasta llegar a un banco de madera. De bajada, conectamos con el GR-11 hacia Ramió por un camino empedrado y luego con el GR-7 dirección la Plana 1h 30'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario